ROMEO I JULIJA gen proba 0611 2018

ROMEO I JULIJA kao mjuzikl za 60 godina pozorišta DADOV

Sinoćnom premijerom mjuzikla Romeo i Julija u režiji Vladana Đurkovića počinje proslava 60 godina postojanja najstarijeg omladinskog pozorišta u Beogradu.
Zasnovan na čuvenoj Šekspirovoj tragediji, mjuzikl Romeo i Julija je razigran, ali i napet i mračan pogled na univerzalnu priču ljubavnika iz zavađenih porodica.

„Mjuzikl nas vodi na idilični proplanak, gde je veronski Knez pozvao samo mlade Kapuletijeve i Montegijeve kako bi oni napokon okončali viševekovne krvave obračune svojih predaka. Dok je Romeo zanesen Julijom i njihovim igrama u mraku, slep za opasnosti, Julija je opasnosti i te kako svesna, ali i rešena da ih prevaziđe upravo ljubavlju. Vršnjaci iz njihovih porodica, ipak, imaju na umu nešto drugo – konačnu pobedu svoje porodice u sukobima kojima se kraj ne nazire. Pitanje je imaju li i oni žar mržnje jednako kao svoji preci i hoće li njihove kavge dovesti do poznatog sudbinskog ishoda.“ –rekla je Galina Marinković dramturg koji je adaptirao ovu legendarnu Šekspirovu dramu.

U predstavi učestvuje trideset mladih glumaca, dok naslovne uloge igraju Jelena Blagojević i Nikola Brun. Muziku za predstavu je napisao Igor Andrić, koreografije postavio Mirko Knežević, dok je scenografiju i kostim osmislila Magdalena Vlajić.

Reprize predstave su zakazane za 8, 9. i 12. novembar od 20 časova.