1N6A1679

ROMANTIČNA KOMEDIJA DOLCE VITA NA GOSTOVANJU


27. mart u 20.00 časova, Sala Nis, Novi Sad

7. april u 19.30 časova, Akzent theater, Beč

Romantična komedija DOLCE VITA premijerno izvedena 7. decembra na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum dobija brojne pozive iz zemlje i inostranstva za gostovanje.

Nastala po tekstu Jelene Paligorić Sinkevići postavljena kao pobednik Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce, predstava je okupila mladi autorski tim, na čelu sa Jugom Đorđevićem, rediteljem, uz podršku Ivane Jelić, scenografkinje,Lare Popović, kostimografkinje, Anke Gaćeša Kostić, koreografkinje i muzikuAndreja Sinkević, kompozitora, koji su ispričali toplu emotivnu priču punu optimizma i ljubavi prema životu, a koju su sjajno izneli glumci: Snežana Jeremić Nešković, Ljiljana Stjepanović, Anka Gaćeša Kostić, Tamara Aleksić, Branislav Zeremski iMinja Subota, kao dobri duh predstave. Kuriozitet je da se kao Baba Dara pojavljuje Branka Veselinović. Publika Madlenianuma je već zdušno prihvatila ovu predstavu, namenjenu svim generacijama.

Tim predstave Dolce vitapodseća publiku na duh Beograda koji se nezaustavljivo prenosi iz generacije u generaciju i, iako na prvi pogled skrajnut od centalnih gradskih zbivanja, čini da srce Beograda kuca plemenitošću, toplinom, iskrenim zajedništvom i nežnošću.

Predstavu će moći da vide i Novosađani 27. marta u Sali Nis, kao i brojna srpska zajednica u Beču 7. aprila u Akzent teatru.