cover eventim

Ritam Grada: Irski ples

 

Trupa Erin’s Fiddle pozvia ljubitelje plesa i irske kulture na novo izvođenje multimedijalne predstave Ritam Grada. Publika će imati prilike da uživa u irskom plesu i ritmu Beograda 16. juna u 20:30 časova na sceni Stamenković Ustanove kulture Palilula.

Zvuci Beograda inspirisali su igrače trupe irskog plesa da osmisle jedinstvenu, multimedijalnu predstavu Ritam Grada, sa željom da ovaj vid spektakla ostane na redovnom repertoaru kulturnih dešavanja.

Nakon prvog izvođenja 2015. godine i sjajne reakcije publike, ljubitelji irske kulture i plesa uživaće u 17 jedinstvenih koreografija uz poznate i autorske kompozicije. Inovativni spektakl modernog irskog plesa dočaraće viđenje ritma jednog dana u gradu iz ugla plesača.

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na blagajnama Eventima, dok će na dan koncerta koštati 600 dinara. Takođe, za grupne posete obezbeđen je popust, pa će ulaznice u okviru grupe koštati 400 dinara.

Trupu Erin’s Fiddle osnovala je nekolicina entuzijasta 2006. godine, a ubrzo je postala najveća trupa irskog plesa u zemlji, ali i u regionu. Trupa je član An Coimisiún le Rincí Gaelacha (CLRG), koja je najstarija i najveća asocijacija plesača i učitelja irskog plesa. Plesači i plesačice ove trupe već godinama na međunarodnim takmičenjima ostvaruju zapažene uspehe, a do sada su u zemlji i regionu priređivali celovečernje koncerte plesa i muzike i autorske plesne predstave.