Ring Ring na Belefu

Festival Ring Ring na Belefu biće održan 7., 8., i 9. jula na Belef ceni u dvorištu Pete gimnazije, kada će nastupati Mohhamad Reza Mortazavi, Shazalakazoo, Unavantaluna, The Buda Folk Band, i Lajko Felix. Ulaz je slobodan.

Ring Ring festival je već 18 godina važan deo beogradske kulturne ponude i pokazatelj otvorenosti i znatiželjnosti beogradske publike. Pored glavnog festivala počeo je da radi i World Music festival „Todo Mundo“, tako da nije iznenađenje što su u programu „Ring Ring na Belefu“ i World Music i nešto drugačija, tipična Ring Ring muzika, spojeni u jedno.

7.jul, 21h

Mohhamad Reza Mortazavi (Iran)

Ovaj muzičar iz Irana smatra se jednim od najboljih svetskih svirača tombaka. Tokom svoje već zavidne karijere za tako mladog umetnika, razvio je čak preko trideset novih tehnika sviranja na ovom udaračkom instrumentu. Već jedanaest godina živi i radi u Nemačko i sa velikim uspehom nastupa po Evropi.

8.jul, 21h

Shazalakazoo (Srbija)

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Shazalakazoo elektronski duo iz Beograda, koji su osnovali Milan Đurić i Uroš Petković. Bend svira elektronsku muziku sa puno basa uz koju može da se đuska, začinjenu sa balkanskim, latino, afričkim i orijentalnim zvukom, stvarajući tako jedinstveni muzički miks koji oni nazivaju ’’folkstep’’.

9.jul, 20h

Unavantaluna (Italija)

The Buda Folk Band (Mađarska)

The Buda Folk Band je mađarski folk ansambl. Srce njihovog zvuka čini autentična mađarska folk muzika koja je prožeta sa muzičkim frazama i stilskim elementima sa drugih podneblja.

Lajko Felix (Srbija)

Lajko Feliks je violinista, svirač citre i kompozitor. Njegov stil se proteže od tradicionalne gudačke muzike Panonske ravnice, do romske,folk, klasične, rok, bluz i džez muzike.