fbpx

Rimon School of Music u Beogradu

 

„Multikultivator” najavljuje seriju prolećnih muzičkih radionica Amikama Kimelmana, osnivača najznačajnijeg izraelskog muzičkog koledža “Rimon School of Music”, svetski poznatog džez saksofoniste, aranžera i producenta. Učešće na svim programima u okviru prolećne serije radionica projekta “Multiverzitet” je besplatno.

Radionice će biti održane od 24. do 26. marta i prva su ovogodišnja aktivnost u okviru projekta „Multiverzitet 2016” – platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, koju je „Multikultivator” razvio u saradnji sa BIN – „Berklee International Network”.

Amikam Kimelman će sa svim zainteresovanim muzičarima bez obzira na formalno muzičko obrazovanje i godine, raditi u okviru tri radionice: radionica improvizacije, masterklas iz aranžiranja i radionica za saksofoniste.

RADIONICA IMPROVIZACIJE

Za Amikama je improvizacija jednaka komponovanju. Radionica će polaznicima dati smernice i ukazati na ključne tačke tokom stvaranja i razvijanja solo deonice, u saradnji sa kolegama muzičarima i naučiti ih kako da naprave temu kroz improvizaciju.

MASTERKLAS IZ ARANŽIRANJA

Masterklas iz aranžiranja će približiti uloge i veštine aranžera kao muzičkog interpretatora. Kimelman će kroz diskusiju i demonstraciju prikazati osnovne postulate i aspekte komponovanja koji učestvuju u aranžiranju različitih stilova.

RADIONICA ZA SAKSOFONISTE

Radionica za saksofoniste će kroz razgovor i praktične primere predočiti različite elemente sviranja saksofona – duvačke i zvučne tehnike, tehnike sviranja i metode vežbanja.

AUDICIJA ZA DŽEZ ANSAMBL

Paralelno sa ovim radionicama, Amikam će voditi i džez ansambl za instrumentaliste i vokaliste uzrasta od 14 do 18 godina.

[su_box title=”Prijavljivanje” style=”soft” box_color=”#b8de61″ title_color=”#000000″]Mogu se prijaviti svi koji sviraju sledeće instrumente: saksofon, flautu, klarinet, trubu, trombon, gitaru, klavir, bas, bubnjeve/perkusije ili pevaju. Formular se može preuzeti na linku: http://multikultivator.org.rs/Application%20form.pdf, a prijave se mogu poslati do 19. februara.[/su_box]

More Stories
Plato: Ruminacije o predstojećoj katastrofi