BBrzZnTPZAVR b8n 2Y8g9LnOOy9 lAsmToKlxKLi MVQk jokD ffaHQ3 Et0t1kZhGT761MUdPBTrCs8mAJEKznZBdXxzxnbCRyrl7NmaQg2SiJtKr5X 2Iwvf BLwg e1443186671901

Rikarda Parasol u Beogradu i Novom Sadu

U ponedeljak, 28. septembra od 21 čas, harizmatična Rikarda Parasol (Rykarda Parasol) i njen trio vraćaju se u Beograd gde će održati koncert u Domu omladine na kome će predstaviti novi, četvrti studijski album pod nazivom The Color of Destruction. Podršku će joj pružiti kamerni pop sving sastav Lorna Wing, koji je obeležio ovo leto nizom nastupa na festivalima.

Muzičarka razoružavajućeg glasa nam se već samim omotom albuma The Color of Destruction obraća sveprožimajućom bojom, bojom kidanja veza. Promena je konstanta Rikardinog rada. Koliko je njen prethodni album Against the Sun (2013) bio svojevrsni pogled iznutra, ravnodušni osvrt na svet – dalek i naoko hladan, toliko se ovaj novi dragulj čini ogrnut potpuno drugačijim ruhom. Zapljusnut plimom – on postaje plima, prepušta se njenim ritmovima i dubinama, plovi od čela, preko viole, violine, do flaute i snažnih vokala.

Iako svoj stil definiše kao „Rock Noir“, stilski dramatičan i obeležen savršenom merom cinizma, obogaćena putovanjem, Rikarda se ne zadržava u njegovim okvirima, te inspiraciju crpi iz mnogih izvora. Često poređena sa poznatim kolegama-muzičarima kao što su Nik Kejv (Nick Cave), Peti Smit (Patti Smith), Lu Rid (Lou Reed), Džoni Keš (Johnny Cash), Cat Power, u jednom je sasvim moguće povući finu paralelu – ona je uvek svoja, zadržavajući svoje pravo da razočara ili oduševi, Rikarda ne propušta priliku da nas podseti – „moć leži u gubitku kontrole“.

Rykarda Parasol će sa svojim triom u okviru evropske turneje posetiti i Novi Sad 29. septembra (CK13), 30. septembra, Zagreb (Klub Klub), kao i 1. oktobra Kranj (Layarjeva Hisa).