Remasterovana diskografija Bitlsa od danas prvi put dostupna

 

Najlegendarniji rok bend na svetu, Bitlse, od danas imamo prilike da slušamo prvi put na muzičkim streaming servisima u Srbiji i širom sveta, i to u potpuno osveženom, remasterovanom zvuku.

Fantastična četvorka nastala u Liverpulu 1960. godine koju su činili legendarni muzičari John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr i njihovih 13 remasterovanih studijskih izdanja od danas su prvi put digitalno dostupni za slušanje u Srbiji na streaming servisima Deezer i Google Play Music. Kompletna diskografija je takođe dostupna i za digitalni mp3 download na Google Play Store muzičkoj prodavnici.

Interesantno je i napomenuti da su Google Play Music Store i Google Play Music servisi u Srbiji dostupni od pre samo dve nedelje.

Iako se bend razišao još u aprilu 1970. godine, njihove pesme poput “Hey Jude” i “Yesterday” obeležeile si jednu rok eru ali i imale veliki uticaj na razvoj i tok muzike današnjice. Jedan od najprodavanijih bendova u istoriji iza sebe ostavio je i nekoliko specijalnih izdanja koja su takođe dostupna digitalno svim fanovima od 24. decembra.  U deceniji svog postojanja Bitlsi su izdali inovativne i uticajne albume kao što su “Rubber Soul” (1965), “Revolver” (1966), “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” (1967) i “Abbey Road” (1969) koji su uz večne singlove poput “Hey Jude”, “Yesterday”, “Yellow Submarine” itd. osvojili više #1 na top listama nego bilo koji drugi izvođač u istoriji muzike.

Takođe, još jedan član Universal Music porodice, crnogorski muzičar Miloš Karadaglić, za sredinu januara najavljuje izlazak albuma “Blackbird” sa gitarskim obradama ovog kultnog sastava. Na albumu gostuju muzičari Tori Amos, Gregory Porter i Anoushka Shankar. Ovo će biti treći studijski album crnogorskog klasičnog gitariste, dobitnika Brit Classic nagrade.

Neka vas svih 13 studijskih albuma, 224 pesme i prepoznatljiv zvuk Bitlsa uvedu u novu 2016. godinu!

Slušaj The Beatles diskografiju.