fbpx

Reditelj Mik Geris gost Festivala srpskog filma fantastike

Festival srpskog filma fantastike biće održan od 14. do 18. oktobra u Domu omladine Beograda i Muzeju Jugoslovenske kinoteke. Specijalni gost festivala biće američki reditelj, scenarista i producent Mik Geris (Mick Garris), poznat po ekranizacijama dela Stivena Kinga (Stephen King).

Zvanično otvaranje Festivala predviđeno je za večeras, 15. oktobar u 19 sati, i tom prilikom će publika moći da vidi dugometražni film Luke Bursaća “Tmina” (2014), kao i “Mamulu” Milana Todorovića. Festival će otvoriti performans grupe Vilindar, a posetioci će moći da pogledaju i izložbe ilustracija Boba Živkovića, skulptura Nemanje Đurića i kostima Ljubice Dolašević.

U okviru ove manifestacije biće organizovane i dve tribune. Svi zainteresovani ljubitelji mitologije će u četvrtak 16. oktobra od 20 i 30h, u maloj sali DOB-a, moći da prisustvuju tribini posvećenoj pomenutim temama. O epskoj fantastic i slovenskoj mitologiji u domaćoj književnosti, govoriće pisci: Aleksandar Tešić i Nenad Gajić. Na dan svečanog zatvaranja, 17. oktobra, sa početkom u 18h časova, biće održana tribina i druženje sa gostom ovogodišnjeg Festivala, Mikom Gerisom.

Prateći program će, kao i prethodne dve godine, činiti Šetnja zombija, zakazana za 18. oktobar na Trgu Nikole Pašića, koja je humanitarnog karaktera. Festival se priključio akciji „Poplava ljubavi“ i sav prikupljeni novac biće uplaćen na račun ugroženima u poplavama.

U Domu omladine Beograda će 15. 16. i 17. oktobra biti upriličena manifestacija Pro Make-Up Show. Nju organizuje kompanija Kryolan Srbija, a čine je seminar scenske šminke, takmičenja u modnom šminkanju, body artu i specijalnim efektima i modne revije kreatora iz regiona.

Festival srpskog filma fantastike organizuje udruženje Mladi kadrovi u partnerstvu sa Domom omladine Beograda i Muzejem jugoslovenske kinoteke. Glavni pokrovitelj je Ministarstvo kulture Srbije, a među ostalim sponzorima su kompanije Foks, Guarana, Štamparija Proof, Ambasada Švajcarske, Kryolan Srbija i Luda kuća.

More Stories
Besplatan Telenor internet za „Clash of Clans“ i „Clash Royale“