Тајана Кајтез Ћошак уље на платну 46x38 1 e1423653445150

“Puls tišine” Tajane Kajtez

U četvrtak, 12. februara u 19h, u Kući kralja Petra biće otvorena prva samostalna izložba “Puls tišine”, Tajane Kajtez, akademske slikarke, u organizaciji Artis centra.

Samostalnu izložbu Tajane Kajtez (1987) „Puls tišine“ čini osam ulja na platnu nastalih u periodu 2011-2013. Postavku će pratiti odgovarajuća ambijentalna muzika.

Izložbu će otvoriti Tamara Ognjević, istoričarka umetnosti i direktor Artis centra.

Za otvaranje izložbe biće upriličen i mini koncert.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 18. februara, svakog dana, osim nedeljom od 12 do 18h. Ulaz slobodan.

[su_box title=”Tajana Kajtez”]Tajana Kajtez (1987) diplomirala je i masterirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na više od dvadeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nagrade „Ljubica Cuca Sokić“ za 2011. godinu kao najdarovitiji diplomac Fakulteta Likovnih umetnosti u Beogradu. „Puls tišine“ je njena prva samostalna izložba. Baveći se sopstvenim intimnim prostorom, ličnim stvarima, domišljanjima i sanjarenjima u tišini, Tajana Kajtez komponuje predstave raspoloženja u intimističkom maniru. Njeni tihi, a rečiti enterijeri „govore“ o umetničkoj introspekciji unutrašnjeg raspoloženja i suverenom vladanju slikarskom tehnikom.[/su_box]