Songs She Wrote

Prvi Festival nezavisnog američkog filma

Prvi Festival nezavisnog američkog filma biće održan od 24. do 26. oktobra u DOB-u, u organizaciji ove ustanove i Super Filmsa. Cen aulaznice je 150 dinara.

Američki nezavisni film odavno je žanr za sebe. Iako niko ne ume da tačno opiše šta jedan film kvalifikuje da se tako nazove, iako se često smatra psovkom ako neki američki film nazovete nezavisnim, iz godine u godinu sve je više autora koji sebe nazivaju nezavisnim filmadžijama.

PROGRAM:

Subota, 24. oktobar

20:00
Film: KAKO DA NAPIŠEŠ ŠERMANOVU PESMU/ HOW DO YOU WRITE A JOE SCHERMANN’S SONG, 104 min., 2012.
Režija: Gari King
Mladi kompozitor Džo Šerman dobija priliku da komponuje moderni Of-Brodvej šou, ali ima težak izbor: da li da piše za svoju devojku – glumicu ili za novootkrivenu muzu moćnog glasa. Pisanje pesama je za Džoa lakše od životnog izbora.

22:00
Film: DžULIJA
/ JULIA, 95 min, 2014.
Režija: Metju A. Braun
Preživljavajući emocionalni pakao, Džulija, žrtva grupnog silovanja, upada u mrežu ženske bande osvetnica. Kontroverzna i krvava priča, samo za starije od 18 godina.

Nedelja, 25. oktobar

18:00
Film: OBAMA IZ BRONKSA
/ BRONX OBAMA, 92 min., 2014.
Režija: Rajan Mardok
Kad je Robert Ortiz iz Bronksa jednog jutra obrijao bradu, video je u ogledalu najmoćnijeg čoveka na svetu. Dokumentarna priča o dvojniku Baraka Obame, koji je iz bede krenuo da ostvari svoj „američki san“ u šou-biznisu.

20:00
Film: JEDNA MALA NEZGODA
/ ONE SMALL HITCH, 105 min., 2013.
Režija: Džon Burges
Moli i Džoš, prijatelji iz detinjstva, sreću se slučajno u avionu na putu za svadbu njene mame. Moli je svojima obećala da će doći i njen verenik, za koga se ispostavilo da je oženjen, a Džoš je obećao da će pokazati svoju „verenicu“. Zato oboje odlučuju da odigraju zaljubljeni par. Njihove porodice dočekuju vest sa oduševljenjem i kreću planovi za još veću svadbu.

Ponedeljak,  26. oktobar

18:00
Film: PESME KOJE PIŠE O LjUDIMA KOJE ZNA
/ SONGS SHE WROTE ABOUT PEOPLE SHE KNOWS, 79 min., 2014.
Režija: Kris Elgstrand
Kerol, tiha i suzdržana službenica, kreće na muzikoterapiju kao bi lakše iskazala svoja potisnuta osećanja. Ali, njene iskrene pesme o prijateljima njih iritiraju. Neočekivano, njena muzička poruka inspiriše šefa firme, opevanog kao “Šupak Dejv” i on rešava da ostavi sve i pozove je na veliku rokenrol avanturu.

20:00
Film: MAŠINA LAŽI
/ THE HEART MACHINE, 85 min., 2014.
Režija: Zakari Vigon
Kodi je u Njujorku, a Virdžinija u Berlinu. Nikada se nisu sreli i njihova ljubav je moguća jedino onlajn. Kada Kodi posumnja da Virdžinija uopšte nije u Berlinu, on opsesivno pokušava da otkrije istinu. Priča o ljubavi koju komplikuje tehnologija.