Prva rezija Snezane Trisic u JDP5

Prva režija Snežane Trišić u JDP-u

Danas su počele probe predstave Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društ(a)va Elfride Jelinek. Predstavu režira Snežana Trišić kojoj je ovo prva saradnja sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem. Premijera predstave očekuje se u novembru.

U predstavi igraju:

Nataša Tapušković, Branislav Lečić, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Anđelika Simić, Goran Daničić, Branko Cvejić, Branka Petrić, Vesna Stanković i Andrijana Oliverić.

Dramu je prevela Jelena Kostić Tomović, dramaturg je Periša Perišić, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Maja Mirković, kompozitor Irena Popović Dragović, a koreograf Sonja Vukićević.

Komad Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društ(a)va austrijske nobelovke Elfride Jelinek, svojevrsni je nastavak ali i parafraza dveju Ibzenovih drama Nora (Lutkina kuća) i Stubovi društva, koji prati “razvojni put” Nore Helmer, nakon što je ostavila muža, kroz pozorišni kaleidoskop muških projekcija/fantazama o ženi u ulozi: supruge, majke, radnice, umetnice, ljubavnice, prostitutke, konkubine, domino-dame i konačno, poslovne žene.

Hoće li Nora uspeti da ostvari svoju želju i žudnju za samoostvarenjem, ili će morati da prihvati sudbinu koju joj je odredila istorija dramskog teatra. Hoće li uspeti da ispuni svoje planove ili će morati da se pomiri sa mestom koje joj je namenilo savremeno potrošačko društvo.