Promocija prvog albuma grupe Dol

Promocija prvog albuma grupe Dol u KC Graduu petak, 18. novembra od 22h. Koncert počinje u 22h a karta košta 300 dinara. Na promotivnom koncertu u Kc Gradu 18. novembra, bend će izvesti album u celosti kao i nove pesme na kojima će im se pridružiti specijalni gosti. Nakon koncerta, očekuje vas super žurka, na kojoj će muziku puštati Koprivica Zvonimir i Mango Blended Džus (Boško Mijušković).

Grupa Dol je nastala krajem 2015. godine u Beogradu i nakon 5 meseci je snimila svoj prvi istoimeni album koji je objavljen početkom novembra i može se naći na Bandcampu: https://dolband.bandcamp.com/album/dol
Članovi grupe su medju najaktivnijim domaćim muzičarima sa iskustvom u improvizaciji, punku, free jazzu i pop muzici:

Prašnjavi bluz i folk, psihodelični pop, soul improvizacije sa vokalistkinjom Suzanom Sumrah (Halftones) i razarajući punk jazz sa saksofonistom Jamalom Al Kiswanijem (Dogvil, Belgrade Yard Soundsystem, Belgrade Noise) čine prvo izdanje grupe Dol sarenolikim prikazom mesta u kome su se našla ova tri muzičara.

Album je snimljen uživo u studiju Digimedija uz pomoć snimatelja i producenta Gorana Crevara i tehničara Janka Maraša koji je takođe uradio i mastering albuma.