prince planetearth 1lp purple

PRINCE- Legendarni albumi “Musicology”, “3121” i “Planet Earth” prvi put će izaći na vinilu!


The Prince Estate u saradnji s Legacy Recordings najavili prvi talas izlaska fizičkih naslova (CD/vinil) vanvremeskog umetnika- Princ(e)a.

Tri važna Princ(e)ova albuma „Musicology“, „3121“ i „Planet Earth“ biće od 8. februara dostupni na CD-u i prvi put ikada i na vinilu. Limitirano izdanje vinila biće odštampano u omiljenoj umetnikovoj ljubičastoj boji.

Izlazak fizičkih albuma „Musicology“ (1CD / 2LP), „3121“ (1CD /2LP) i „Planet Earth“ (1CD /1LP) rezultat je ekskluzivnog ugovora između The Prince Estate i SME/Legacy  iz juna 2018. Reč je o albumima koji slave Princ(e)ovu novu kreativnu energiju i komercijalni trijumf slavnog muzičara.

Ta tri albuma obeležavaju  Princ(e)ov povratak  u vrh popularnog mainstreama, poziciju koju je održao dok je pomerao granice i rušio norme u industriji, od marketinga, distribucije pa do nastupa uživo.

Katalog Princ(e)ovih izdanja, među kojima su i albumi koji se teško mogu naći ili su rasprodati, pod nazivom Prince Anthology: 1995-2010, dostupan je na digitalnim streaming servisima od avgusta 2018.  

„Musicology“ (2004) je osvojio 2 nagrade Grammy i dostigao dvostruki platinasti tiraž.

„3121“( 2006) bio je njegov 31. studijski album, a nakon njega je 2007. usledio „Planet Earth“. Tu je još jednom pokazao inovativne taktike u marketingu pa je u Velikoj Britaniji podelio besplatne primerke albuma kroz dnevne novine „The Mail on Sunday“.

Rezultat kampanje je bio epski-Princ je 21 put imao rasprodate koncerte u londonskoj O2 Areni (kapacitet 20 000 ljudi)!

The Prince Estate i Legacy Recordings rade i na uređivanju Princ(e)ovih spotova na digitalnim servisima i to na nedeljnoj bazi. Ovoge nedelje su dodati spotovi sa albuma „Musicology“ (uključujući kontroverznu  “Cinnamon Girl” feat. Keisha Castle-Hughes), „31212“ (uključujući “Te Amo Corazón”) i Planet Earth (uključujući „Chelsea Rogers” , snimljenu na  London Fashion Week).

Princ(e)ove spotove možete pogledati na linku tj. njegovom službenom kanalu: