Celava pevacica 1

Premijera: Tako je (ako vam se tako čini)

U petak, 22. aprila u 20 sati u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ biće održana premijera predstave TAKO JE (AKO VAM SE TAKO ČINI) po tekstu Luiđija Pirandela, radionice glume DKSG “Četvrti zid“ u režiji Nemanje Savković.

„Svet nesreće je zatvoren i u sebe okrenut svet, i kod Pirandela drama ne jednom nastaje kada drugi pokušavaju da prodru u jedan sa mnogo truda građen i uspostavljen sistem odnosa koji treba da zakloni i da ublaži osnovnu nesreću oko koje je načinjen, i da ga nespretnim rukama razore. (…) Pirandelo je poslednji veliki dramatičar koji je ljudsku nesreću u njenom najdrhtavijem i najopipljivijem obliku uzimao ozbiljno i pokušao da od nje načini sredstvo koje nam pomaže da dođemo do nekih važnih istina o našem životu”, rekao je Jovan Hristić.

U predstavi igraju: Dunja Veselinović, Siniša Vulić, Jovana Gvozdić, Vukašin Mitrović,Isidora Pajčin, Vanja Simeunović, Marija Tubić, Martin Halupa, Miloš Jovanić, Hristina Petković, Ognjen Popović, Angelina Stančeski i Aleksa Tadić. Režija Nemanja Savković, saradnica Aleksandra Veljković.

Radionica studija glume Četvrti zid Doma kulture „Studentski grad“ osnovana je 2001. godine. Četvrti zid je nastalo na ideji obrazovanja polaznika radionice za glumu kao i za pripremu javnih časova i predstava. Za proteklih petnaest sezona, 198 članova Četvrtog zida učestvovalo je u izvođenju 15 javnih časova i 12 dramskih predstava. Visokoškolske studije glume, do sada je upisalo 30 članova radionice glume Četvrti zid.