ekipa predstave Saka

Premijera: Šaka

U Zvezdara teatru su u toku probe za predstavu Šaka (A Behanding in Spokane), Martina Makdone u režiji Marka Sopića. Rade Ćosić je preveo dramu sa engleskog. Autorska ekipa predstave je uradila i adaptaciju teksta. Premijera je zakazana za 25. mart u 20 časova na Novoj Sceni.

Glumačku podelu čine: Dragan Gagi Jovanović, Anđela Jovanović, Nenad Heraković i Rade Ćosić. Scenograf i kostimograf je Ilija Višnjić. Autori muzike su Novak Ašković i Milan Vranešević. Lektor je dr Ljiljana Mrkić Popović.

„Šaka je priča o rađanju zla i njegovim korenima u lošem vaspitanju i određenim okolnostima. Mi ćemo sa ovom predstavom da pokušamo da objasnimo kako se pobeđuje zlo. Mene rad na predstavi podseća na studentske dane i zbog toga mi je mnogo zanimljivo. Posebno mi je drago što imam priliku da radim sa svojom ćerkom i sa ostalim mladim ljudima iz ekipe. Drago mi je što ćemo zajedno jedan američki tekst da unapredimo u univerzalni, svetski tekst,“ istakao je Dragan Jovanović.

 „Ovaj komad se bavi korenima i poreklom zla. Mi smo, kao tim koji radi na ovoj predstavi, odlučili da se vratimo malo u prošlost i da pokažemo univerzalnost ove priče izmeštajući je u naše podneblje. Tekst me je privukao svojom hičkokovskom preciznošću i humorom. Drama se događa u jednom prostoru i u realnom vremenu, što zaista predstavlja veliki rediteljski izazov.” rekao je reditelj predstave Marko Sopić.