Premijera predstave Posledice

Premijera predstave Posledice, po konceptu i u režiji Maje Pelević, biće održana u četvrtak, 14. novembra od 20h u Bitef teatru.

Koncept muzike i realizacija: Anja Đorđević i Svetlana Maraš

Izvođenje: Maja Pelević, Anja Đorđević i Svetlana Maraš

“Posledice” je autorski projekat dramske spisateljice Maje Pelević u kome ona sama izvodi svoj dramski tekst. Projekat se bavi preispitivanjem odnosa autorke prema sopstvenom tekstu, prema svetu u kom živi, budućnosti koja je čeka ili ne čeka, očekivanjima sredine kada je u pitanju ženski identitet (brak, materinstvo), različitim počecima i završecima koji nas snađu u određenim periodima života, “smakovima sveta” koji se nikada ne dogode i događajima iz istorije koji sagledani iz ugla pojedinca dobijaju sasvim novo značenje. Sagledavajući lična i kolektivna iskustva koja nose sa sobom određene posledice ovaj projekat predstavlja neku vrstu subjektivnog rekvijema za budućnost.

Budući da sam tekst traži izvesni muzički tretman (autorka pazljivo razmišlja o zvucanju reči, ne samo o značenju) u “Posledicama” joj se pridruzuju dugogodišnja saradnica, kompozitorka Anja Djordjevic i Svetlana Maraš koje muziku za ovu predstavu izvode uživo. Ovaj kompozitorski duo ostvaruje prvu saradnju januara 2013. godine sa radiofonskim delom “Canzone distorte”. Kolažno spajajući govornu reč, ambijentalnu muziku, zvukove raznovrsnih objekata, nojz i dokumentarne snimke prevazilaze se granice izmedju reči i zvučanja i organski se povezuje jezik muzike i jezik reči.