Screen shot 2014 01 24 at 09.29.59

Premijera predstave Anđeli čuvari

Premijera predstave „Anđeli čuvari“ biće izvedena u subotu, 25.januara u 20 časova na velikoj sceni „Rade Marković“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Reč je o melodrami koja u sebi sadrži elemente komedije. Inspirisana je kultnom američkom filmskom komedijom iz 1955. godine „Mi nismo anđeli“ (u režiji Majkla Kertiza, po scenariju Ronalda MekDugala, sa Hemfri Bogartom, Pitom Justinovim, Aldo  Rejem i Bazilom Retbornom u glavnim ulogama). Ovaj film je doživeo nekoliko adaptiranih verzija.  Ovo delo je poslužilo kao osnovna tema ove beogradske  predstave, ali je ona ipak izmenjena  kako bi bila bliskija ovdašnjoj savremenoj publici.

Govori o odbeglim robijašima koji, sticajem okolnosti, pomažu čestitoj porodici da ostanu na okupu. Reditelj predstave, Veljko Mićunović, na konferenciji za novinare, izjavio je da je fenomen u percepciji, odnosno ko je u ovom slučaju dobar, a ko su ustvari negativci.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

„Od osuđenika ne očekujemo  u startu ništa dobro niti pomoć. Predstava razmatra da li su ljudi koji su na pogrešnom putu samim tim i loši ljudi. Često sudimo unapred po onome što ih je zadesilo u životu, možda ne njihovom krivicom, a trebalo bi da se preispitamo šta bismo mi učinili na njihovom mestu“, rekao je reditelj.

Tekst je napisala Staša Koprivica kojoj je ovo dramski prvenac. Ona kaže da je zajedno sa rediteljem uspela da vrati ovu priču u pozorište, smeštajući je danas i ovde, među likove i okolnosti protiv kojih je samo smeh lekovit.

U predstavi glume: Slobodan Boda Ninković, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Andrija Kuzmanović, Milan Čučilović, Anja Alač, Miljan Prljeta, Vladan Milić, Milorad Damjanović, Dejan Matić Mata.  Scenograf je Vesna Popović, a kostimograf Dragica Laušević.