banatske pripovetke

Predstavljanje knjige Radovana Vlahovića

 

Predstavljanje knjige Radovana Vlahovića „Banatske pripovetke“ biće održano u utorak, 15. septembra od 19h u Kući Đure Jakšića. Pripovetke Radovana Vlahovića karakteriše izražen smisao za naraciju i lakoća pripovedanja.

Učesnici: književnica, Gordana Maletić Dr Petar Krestić autor, Radovan Vlahović, književnik i direktor Banatskog kulturnog centra.

Banatske pripovetke su priče o zavičaju, autentičnim pričama i doživljajima iz pripovedačevog rodnog kraja i lične pripovetke-priče o univerzalnim pitanjima i temama – tu su priče o usamljenosti i strahu, o roditeljima, o prijateljima, o zabludama…

Radovan Vlahović
Radovan Vlahović (1958) studirao je jugoslovensku i svetsku književnost u Novom sadu. Objavio je 29 knjiga. Piše romane, kratke priče, pesme i eseje. Prevođen na ruski, nemački, mađarski i slovenački jezik. Dobitnik je više nagrada za književni rad. Član je Društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Srbije, E xil-PEN centra, sekcije zemalja nemačkog govornog područja i Matice srpske. Osnivač je i direktor Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu gde živi i radi.