Screen Shot 2015 06 23 at 16.40.24 e1435070469357

Predstava u novosadskom autobusu 3

Predstava  DAH Teatra “Ne/Vidljivi grad 10 godina” biće izvedena 24. juna u 12 časova na autobuskoj liniji broj 3 u Novom Sadu. Ova predstava DAH Teatra ujedno i najavljuje INFANT festival koji zvanično počinje dan kasnije.

Nakon predstave u 18h u Kulturnom centru Novog Sada održaće se okrugli sto u okviru koga će se održati projekcija filma Ne/Vidljivi grad kao i javna diskusija kojom želimo da osvetlimo našu kulturnu sliku iz perspektive multietničnosti,  skrenemo pažnju na postojeću situaciju kao i da multietničku strukturu gradova u Srbiji i bogatstvo različitih kultura učinimo vidljivijim.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Pilot projekat Ne/Vidljivi grad nastao je 2005. godine u Beogradu i sastojao se iz predstava koje su se odvijale u autobusu i  koje su “pričale” multietničku istoriju grada, okruglih stolova i niza aktivnosti. Do danas projekat je izveden u Srbiji (Novi Sad, Subotica, Inđija, Niš, Leskovac, Vranje ), Norveškoj, Danskoj, Makedoniji, Velikoj Britaniji,  Francuskoj i Italiji.

“Ove godine  proslavljanje  10 godina „Ne/Vidljivog grada“ počinjemo u Novom Sadu, gradu poznatom po bogatstvu različitih kultura i uticaja različitih etničkih manjina,” rekli su organizatori.