Lori Held i Rik Vejmer foto Larry Hanelin Photography 3 e1434979418621

Poznati američki pantomimičari u Srbiji

Čuveni američki pantomimičari Lori Held i Rik Vejmer nastupiće sa svojom predstavom „Osnovni pokreti“ 27. juna, premijerno u Srbiji (ali i u Evropi), u okviru četvrtog Međunarodnog festivala pantomime – P(h)antomfest, koji se održava u Vranju 26. i 27. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

„Osnovni pokreti“ su kolekcija neverbalnih priča Lori Held i Rika Vejmera. U predstavi koja odiše vizuelnom lepotom, lirikom i humorom naglašava se moć imaginacije koja je izražena kroz ljudsko telo i pozorišnu umetnost pantomime. Njihov nagrađivani nastup predstavlja serijal najuspešnijih delova iz raznovrsnog repertoara pantomimičarskih kreacija ovo dvoje umetnika uključujući i dve nove koje će svoju evropsku premijeru imati upravo na P(h)antomfestu.

Held i Vejmer naročitu pažnju poklanjaju čistoti, očuvanju i evoluciji pantomime. Marsel Marso i Stefan Nedjalkovski su im bili mentori što se ogleda u preciznosti i rafiniranosti njihovog izraza. U interakciji sa njima publika se može upoznati sa svim nijansama teatra pokreta stečenim nastupima širom sveta koje sa lakoćom naglašavaju uobičajene zablude o ovoj vrsti umetnosti i predstavljaju potpunu lepotu izraza oličenu u njihovom radu.

Nastup ovog umetničkog para na predstojećem P(h)antomfestu sastoji se od raznovrsnih kreacija koje su se najviše dopale publici, obuhvatajući sublimiranu lepotu poezije pokreta, urnebesne komedije, dirljivih priča i izvođačke sinergije koja je stvorena da bi zabavila, oduševila i izazvala radost u srcima publike.

Gostovanje Lori Held i Rik Vejmer je omogućila Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Lori Held i Rik Vejmer će takođe 26. juna od 13 časova održati u Američkom kutku pri biblioteci „Bora Stanković“ diskusiju-prezentaciju „Suština pokreta“.

Sve predstave četvrtog Međunarodnog festivala pantomime – P(h)antomfest igraju se u sali Doma vojske u Vranju, ulaz na sve programe je kao i prethodih godina slobodan.