Poklon knjiga! Bez daha

Poklon knjigu “Bez daha” omogućila je Izdavačka kuća Clio čitaocima onlajn magazina LookerWeekly.com. Primerak knjige autora Dimitrisa Stoakisa danas, 25. decembra dobiće na poklon najbrži čitalac sa tačnim odgovorom na pitanje “Koju nagradu je dobio roman Bez daha?”, u komentaru ispod ovog teksta.

*U polju komentara obavezno ostavite validnu e-mail adresu (biće vidljiva isključivo redakciji magazina), kao i puno ime i prezime, kako bi Vaš komentar bio uvažen. Jedna osoba može da ostavi samo jedan komentar.

U potrazi za poslom, jedan mladi čovek, prihvata neobičnu ponudu koja mu bez ikakvog napora donosi veliku dobit. Dok sa zadovoljstvom posmatra kako se novac množi na njegovom bankovnom računu on pravi planove za budućnost i sanja o životu koji mu je oduvek bio nedostupan.

Međutim, ubrzo shvata da ništa nije kao što izgleda i da je postao zatočenik košmarne stvarnosti koja mu postepeno oduzima pravo da slobodno živi i kreće se. Ovaj roman kafkijanske atmosfere priča je o besmislu ljudskih želja, o apsurdnoj ideji o sreći koju ima savremeni čovek i o svemu onome što žrtvujemo nadajući se raju koji nikada nećemo upoznati.

Dimitris Sotakis
Dimitris Sotakis rođen je u Atini 1973. Do sada je objavio osam romana i jednu zbirku kratkih priča, dok su brojne njegove pripovetke objavljene u antologijama savremene grčke proze. Knjige Zelena vrata (2002), Parafonija (2005) i Čovek kukuruz (2007) bile su kandidovane za značajne grčke književne nagrade, a roman Bez daha (2009) dobio je nagradu The Athens Prize for Literature časopisa “(δε)κατα”. Nedavno je objavljen njegov najnoviji roman Uskrsnuće Majkla Džeksona (Kedros, 2014). Pored pisanja Dimitris Sotakis bavi se prevođenjem i muzikom.