belgrade demo fest live pocelo prijavljivanje 806

Počinje druga nedelja Demo festa lajv

Beogradski demo fest lajv posvećen neafirmisanim izvođačima nakon uspešno održane prve najavio je drugu takmičarsku nedelju. Već u prvim takmičarskim danima festival je pokazao visok nivo organizacije i dobar odziv publike, ali ono što najviše pleni su odlični nastupi većine izvođača koji s pravom očekuju svoju zasluženu afirmaciju.

Festival je u utorak, 2. aprila svečano otvorio najstariji živi roker na Balkanu Branko Marušić Čutura. U nekoliko rečenica je podsetio sve prisutne na to vreme početka rokenrola u Srbiji, i svojom vedrinom duha u poznim godinama oduševio publiku. To veče je aktivno učestvovao u žiriju i na kraju presudio ko ide dalje.

Pored stalne postavke žirija novinara kritičara Branimira Loknera i Aleksandra Šarčevića organizatora festivala, druga dva dana u žiriju su bili i Đorđe Grbić, devedesetih godina izdavač velikog broja izdanja domaćih punk, rock i metal grupa i vlasnik poznatog Felix shopa, zatim Zoran Rogošić, urednik nekad uticajnih magazina Rock i Metal Express, i Nenad Pejović, gitarista grupe Kanda Kodža i Nebojša.

Na osnovu glasova publike i žirija u narednu fazu festivala plasirali su se grupe Ućuti Pas, Young Husbands, GodDamn, Hidrogen, Bas i Stega i Iznebuh.

Druga nedelja festivala počinje u utorak, 9. aprila, a nastupiće UKT, R’ umors, Vrane Kamene i Centralna Aktivnost. Za sredu su najavljeni Microwave, Anemona, Marienfeld i Orest, dok će u četvrtak nastupiti VIS Novi Dan, Meda Vuk i Sandokan, Contra Creative i Empathy Soul Project.

Prvi takmičarski ciklus traje ukupno šest nedelja, i nakon četvrtfinala i polufinala veliko finale održaće se 23. juna u bašti KST-a u Beogradu.

[info]Nastupi svake večeri počinju od 21h, i svi bendovi imaju po trideset minuta da se predstave publici i žiriju. Cena ulaznice je 150 dinara, a koncerti se održavaju u klubu Blue Moon (Zmaj Jovina 4, Beograd).[/info]