Prvaproba. e1419516722294

Počele probe mjuzikla Mama mia

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

U Pozorištu na Terazijama danas su počele probe mjuzikla “Mamma Mia” (muzika i stihovi: Beni Anderson i Bjern Ulveus, i neke pesme sa Stigom Andersonom, tekst: Ketrin Džonson). Premijera je planirana za kraj marta 2015. godine.

Jedan od najpopularnijih naslova prvi put se izvodi u ovom delu Evrope, a Pozorište na Terazijama ovu predstavu realizuje kao koprodukciju sa slovenačkim partnerom, kompanijom Prospot d.o.o. koju zastupa Jurij Franko.

Mjuzikl “Mamma Mia” jedan je od najpoznatijih naslova jukebox žanra u mjuziklu, jer su sve numere najveći hitovi švedske grupe ABBA.

Beogradsku verziju ovog mjuzikla režira Jug Radivojević, koji nakon velikog uspeha predstave “Producenti” ponovo režira na Terazijama.

Glavnu ulogu Sofi, devojke koja pred udaju želi da otkrije ko joj je otac, igraju u ravnopravnoj podeli Milena Živanović i Iva Stefanović, koje su ulogu dobile na audiciji. Njenu majku Donu, igra Jelena Jovičić, dok uloge mogućih očeva, Sema, Bila i Harija igraju Slobodan Stefanović, Vladan Savić i Dragan Vujić Vujke. U podeli su i Žarko Stepanov (Skaj), Dušica Novaković (Tanja), Ivana Knežević (Rozi), Bojana Račić (Liza), Barbara Milovanov (Ali), Ivan Zablaćanski (Peper) i Ljubiša Dinčić (Edi).

Mjuzikl “Mamma Mia” je sa engleskog preveo i uradio prepev pesama Branko Đurić Đura, a u autorskom timu su još i Mojca Horvat (koreograf), Aleksandar Denić (scenograf), Bojana Nikitović (kostimograf), muzičke aranžmane radi Milan Nedeljković, koji će i dirigovati zajedno sa Vesnom Šouc. Dramaturg je Slobodan Obradović, a lektor Radovan Knežević.