pevacica maria doyle kennedy u beogradu 365

Pevačica Maria Doyle Kennedy u Beogradu

Irska pevačica iz hit filma The Commitments

Prvo izdanje Beogradskog Irskog Festivala, koji će predstaviti jedan deo očaravajuće irske kulture, biće održan od 11. do 17. marta na više lokacija u Beogradu, a posetioce između ostalog očekuje koncert poznate pevačice i glumice Marije Doyle Kennedy i veoma raznovrstan i kvalitetan filmski program, kao i aktuelna pozorišna produkcija.

Maria Doyle Kennedy je provela više od dve dekade izvodeći svoju muziku širom sveta: na poznatim festivalima kao što su Glastonbury, Oxygen i Cambridge Folk Festival pred nekoliko desetina hiljada ljudi, ali i u malim klubovima u intimnom okruženju i bliskom kontaktu sa publikom.

Maria je i poznata glumica a zapažene uloge je između ostalog ostvarila kao glavna pevačica u filmu „The Commitments” i seriji „The Tudors”.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Maria je inače kustos i pevačica antologije „Sirens”, kompilacije na kojoj su okupljeni najinovativniji nezavisni ženski izvođači koje se suprodstavljaju mejnstrimu – Patti Smith, PJ Harvey, Neneh Cherry, Ani DiFranco i Lisa Germano.

“Izvođenje uživo pruža mi veće zadovoljstvo od bilo čega drugog. Nešto specijalno se dešava kada svirate uživo. Ja mislim da je to najbolji način da podelite pesme sa publikom. Izraz kompozicija je drugačiji i pod uticajem je publike u prostoriji. U tim trenucima i publika učestvuje u izvođenju pesme”, kaže Maria Doyle Kennedy.

Na njenom prvom koncertu u Beogradu predstaviće i novi, peti solo album „Sing” (2012) koji je došao do vrha irske top liste dostigavši četvrto mesto.