Panama 2 e1429300225400

Pavle Vučković u žiriju u Varšavi

Domaći reditelj Pavle Vučković, čiji će prvi igrani film “Panama” premijerno biti prikazan u Sava centru 21. oktobra, član je žirija glavnog, međunarodnog takmičarskog programa 31. izdanja renomirang Filmskog festivala u Varšavi koji je u toku (9-18. oktobar).

Film “Panama” je prikazan na festivalu u Varšavi premijerno 9. oktobra u okviru programa “Special Screenings” (reprizne projekcije: 10. i 13. oktobra).

Pored Pavla Vučkovića, članovi žirija su ruska kritičarka i novinarka Elena Fanailova, producentkinja i kritičarka iz Litvanije Uljana Kim, poljski scenarista i reditelj Sławomir Fabicki i Matti Helde, scenarista i reditelj iz Estonije.

Žiri će odlučivati o glavnoj nagradu Festivala – Warsaw Grand Prix, nagradi za najboljeg reditelja, kao i o specijalnoj nagradi.

U okviru glavnog takmičarskog programa biće prikazano 15 ostvarenja iz celog sveta, između ostalih i film Olega Novkovića “Otadžbina”, koji je premijerno prikazan 12. oktobra.

Debitantski dugometražni igrani film reditelja Pavla Vučkovića “Panama” imao je svetsku premijeru u okviru glavnog programa ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala.