fbpx

Otvorena izložba fotografija finalista konkursa „Ženstvenost“

U petak 29. marta u galeriji Pro3or u Beogradu, otvorena je izložba fotografija web portala ReFoto sa temom “Ženstvenost”. Godišnji konkurs i njegova specifična tema predstavljala je poseban izazov za sve ljubitelje fotografije i za sve one koji traže odgovore na ovu temu: u stavu, ponašanju i izgledu pripadnica nežnijeg pola. Glavna ideja je otkrivanje posebnosti i shvatanje samog termina, ženstvenost.

Članovi žirija Nebojša Babić, profesionalni fotograf – ULUPUDS; Imre Szabo, fotoreporter – ULUPUDS i predstavnica kompanije EPSON Ivana Kokalović, analizirali su nekoliko hiljada pristiglih radova i potražili odgovore autora na različite poglede pojma ženstvenosti. Osobinu, koja nije vezana za lepotu niti je povezana sa starošću, već predstavlja ono “nešto” što izaziva posebnu pažnju – kako muškog tako i ženskog roda. “Posebno je interesantno primetiti da se muška vizija savršene ženstvenosti drastično razlikuje od onoga šta žene gledaju – na ženi”, ističu članovi žirija.

Ovogodišnji dobitnici su Predrag Štrbac za fotografiju „Diva“, koji je osvojio prvo mesto. Drugo je pripalo Valo Janu i fotografiji „Touch“, dok je treće mesto pripalo Aleksandri Popović za fotografiju „Intuicija žene“. Pokrovitelji ovogodišnje izložbe koji su obezbedili nagrade bili su EPSON i Nikon Srbija.

Pored tri glavne nagrade dodeljeno je i sedam pohvala koje su dobili: Snežana Lukić („Muzika“), Jovana Mladenović („Katja No4“), Marina Ćorić („The Eye“), Bojan Džodan („Žena), Srđan Milenković („Vremeplov 2“), Tibor Arva („Čajanka“) i Zoran Kolarić („Watching each other“).

Portal ReFoto, u skladu sa temom „Ženstvenost“ sve radove povezao je posebnom niti, koja sve žene čini posebnim, bez obzira kako ko doživljava sam pojam. ReFoto poruka za sve pripadnice ženskog pola, jeste da uvek vode računa o sebi i svom zdravlju, kroz širenje svesti o borbi protiv raka dojke.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 3. aprila. Radno vreme galerije Pro3or je od ponedeljka od 11-20h, a subotom od 11-17h.

More Stories
Na veliko oduševljenje svih čitalaca: Uskoro novi roman Gijoma Musoa Život je roman