Skulprura nevidljivog nosoroga 1 e1440016776139

O3one: Izložba Saše Stojanovića

U četvrtak, 20. avgusta u 20 časova u prostoru O3one Art Space u Uzun Mirkovoj 10, očekuje vas izložba slika, crteža i plakata Saše Stojanovića, pod nazivom NEBESKO PECIVO NA PEŠAČKOM PRELAZU. Izložba je otvorena do 6. septembra.

Prema rečima autora, čitav njegov opus je zapravo odgovor na potrebu da „pobunom afirmišemo život. Na taj način pokušavamo da budemo ljudska bića, koja ipak odlučuju o svojoj stvarnosti, makar to bilo na pešačkom prelazu, kada zaustavljamo tok saobraćaja, mašine, kapitalistički progres, i kada, u retkim prilikama, pokazujemo da ipak postojimo“.

Saša Stojanović je vizuelni umetnik, performer i aktivista. Svoj rad zasniva na afirmaciji politike ljubavi i komunikacije, kao i kritičkog i autorefleksnog odnosa prema životu, društvenoj stvarnosti i institucijama. Značajan deo njegovog stvaralaštva čine performansi, realizovani tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih godina, koji su bili deo konteksta angažovane alternative. Na izložbi u O3one-u biće izložene i fotografije sa performansa kao podsetnik da ne treba odustajati od potrage za nekim drugim svetom.