fbpx

Novi koncert plesne trupe Erin’s Fiddle

Beogradska trupa irskog plesa Erin’s Fiddle održaće plesnu predstavu „Erindol – irski ples pod vilinskom senkom” na sceni „Stamenković” u Ustanovi kulture Palilula. Plesna predstava Erindol premijerno će se izvoditi u dva termina 20. i 21. maja sa početkom u 20 časova.

Beogradska publika prvi put će imati priliku da se upozna sa keltskom kulturom i mitologijom kroz kompletnu priču jedne plesne predstave, a kroz sedamnaest novih koreografija će dvadesettroje najboljih plesača svojom energijom i umećem dočarati duh keltskog praznika Beltejn. „Erindol“ je plesna predstava nastala zajedničkim radom svih članova trupe, kao i drugih ljubitelja irske kulture, pa je tako autorsku muziku za hor „Ma Jor 3rd“ bend „Erin’s Fiddle Bard“ komponovala istaknuta plesačica trupe, Milena Jovanović.

Jednočasovna predstava dočaraće fascinantnu moć i bogatstvo tradicionalnog i modernog irskog plesa u kombinaciji mitskih legendi, muzike i pesme. Radnja plesne predstave dešava se daleko u kraljevstvu zvanom Erindol, gde uveliko teku pripreme za Beltejn – jedan od dva najveća keltska praznika, kojim se završava Tamno, a počinje Svetlo doba godine. To je doba kada se vilinski svet prepliće sa „običnim ljduima“, pa tako vile otimaju kraljevu kći Beatrisu. Nespretni i zaljubljeni baštovan Florijan sprovešće publiku kroz svoje avanture u potrazi za princezom Beatrisom.

Trupu Erin’s Fiddle formirala grupa entuzijasta 2006. godine, a sada je najbrojnija trupa irskog plesa na našim prostorima, okupljajući više od 70 plesača i plesačica različitih plesnih nivoa. Takođe, članovi i članice ove trupe višestruko su nagradjivani na međunarodnim takmičenjima na kojima postižu zavidne rezultate.

[info]Katre za plesnu predstavu po ceni od 450 dinara mogu se kupiti na blagajni Ticketline‐a (ugao Kraljevića Marka 12 i Gavrila Principa 7) ili putem sajta www.ticketline.rs.[/info]

More Stories
Kako oživeti strast u dugoj vezi