Profesor T 02

Novi istražitelj ubistava dolazi na kanal  DIVA

Novi istražitelj ubistava dolazi na kanal  DIVA ove jeseni: Profesor T. Policijski psiholog i univerzitetski profesor Jasper Teerlinck (Koen De Bouw) je arogantan, sklon uvredama, hiperaktivan i  pomalo neuravnotežen. On je takođe i veoma uvažen genijalni kriminolog koji rešava komplikovane slučajeve utorkom od 21:00 uz dve epizode zaredom, a premijerno od 11. septembra na kanalu DIVA.

Tokom godina  Jasper Teerlinck, tj.  Profesor T, stvorio je poseban način života. Profesionalno je veoma uspešan: on je brilijantan kriminolog, napisao zapanjujuće radove na tu temu i obožavan je kao predavač i mentor. Na ličnom planu, međutim, stvari ne idu tako dobro. Zbog naprednog oblika fobije od bacila on živi povučeno, što ima za rezultat nedostatak osnovnih društvenih veština. Činjenica da je njegov otac izvršio samoubistvo kada je Jasper imao šest godina, kompleksan odnos sa majkom i veoma destruktivna ljubavna veza u njegovim ranim dvadesetim nisu tome doprineli. Naprotiv.

Postepeno, dok T. počinje da radi sa policijom, svi ovi detalji će biti otkriveni. U ranim fazama saradnje sve deluje obećavajuće. Svaki put T. rešava zločin svojom genijalnom pronicljivošću, naučnim znanjem i logičkim veštinama, a ponekad se nekome zameri i uvredi ljude oko sebe.

Takođe i drugi likovi u seriji imaju svoje lične probleme. Glavni inspektor Paul Rabet (Herwig Ilegems), nije srećan sa činjenicom da im u policijskom radu pomaže univerzitetski profesor. Sa druge strane, policajka Christina Flamant (Tanja Oostvogels) uživa što je profesor T. ponovo u njenom životu, iako se veći deo vremena ne podnose. Tu su takođe i dva pripravnika: inspektori Annelies Donckers (Ella Leyers) i Daan De Winter (Bart Hollanders).

Upoznajte novog genijalnog kriminologa: Profesor T.od 11. septembra, dvostruke episode svakog utoka od 21:00, samo na kanalu DIVA!