Nedelja darivanja plakat

Nedelja darivanja u Kući Đure Jakšića

U toku je  “Nedelju darivanja”, zimski inkluzivni bazar rukotvorina, u Kući Đure Jakšića, koja će trajati do  do 31. decembra. Doprinoseći razvoju solidarnosti kroz kulturu darivanja, u toku manifestacije „Nedelja darivanja“ formiraće se „kasa donatorskog dinara“, gde će 10% od prihoda od prodaje svih umetničkih predmeta i rukotvorina, biti sakupljeno i u formi poklon paketića predato predstavnicima ustanovama socijalnog i zdravstvenog staranja u kojima borave deca na uzrastu od 0 – 12. god.

Kulturna manifestacija „Nedelja darivanja“ je inkluzivnog i humanitarnog karaktera. Inkluzivni bazar rukotvorina h.ART(at)fakt 11, u organizaciji Galerije ALT iz Beograda, održava se u najstarijem umetničkom prostoru Beograda, na Skadarliji, u Kući Đure Jakšića u periodu od 25. do 31. decembra. Projekat „h.ART(at)fakt“ deo je strategije Udruženja građana KOD za društveno uključivanje i ekonomsko osnaživanje ugroženih i marginalizovanih društvenih grupa.

25.12.-31.12. (10 do 21h) nedelja 29.12. od 10 do 21h utorak 31.12. od 10 do 14h

Akcije:

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Kreativne radionice: slikanje maski za decu, šminkanje, dekupaž, heklani ukrasi za jelku, radionica nakita

Donatorski dinar: 10% od prihoda za fond za paketiće

Aukcija umetničkih dela: 50% od prodaje umetničkih slika, crteža i fotografija ide u „Kasu donatorskog dinara“.

Dodela paketića predstavnicima ustanova socijalnog i zdravstvenog staranja u kojima borave deca u Beogradu ugrožena (Materinski dom; deca bez roditeljskog staranja; Univerzitetska dečja klinika Tiršova – deca obolela od karcinoma).