image003 6

Narodno pozorište Republike Srpske u Madlenianumu

 

U Operi i teatru Madlenianum će od 10. do 14. juna gostovati Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke. U danima kada će beogradska publika moći da vidi ostvarenja Narodnog pozorišta republike Srpske biće zastupljena tri izuzetna komada iz najnovije produkcije ovog renomiranog teatra.

10. i 11. jun – melodrama OTAC I SIN (DEČJA POSLA). Tri izuzetna umetnika, autor teksta Nebojša Romčević, reditelj Nikola Pejaković i predvodnik glumačkog ansambla bard Petar Božović čine temelj uspešnosti i snage ove predstave.

12. i 13. jun – ČASOVI U KOJIMA NIŠTA NISMO ZNALI JEDNI O DRUGIMApredstava po tekstu Petera Handkea, a u režiji Mladena Materića. Na pozornici 20 glumaca igra oko 300 scena bez reči koje se dešavaju na jednom banjalučkom trgu.

14. jun – SINOVI UMIRU PRVI,  komad Mata Matišića čiju režiju potpisuje Marko Misirača. U ovoj hrabroj i značajnoj predstavi, punoj odličnih kreacija, reč je o ljudima koji su preživeli traume u ratu i koji traže svoje nestale, ali je sve prožeto humorom, koji je karakterističan za naš narod i predstavlja odbrambeni mehanizam u teškim vremenima.