Screen Shot 2014 08 31 at 23.26.14

Mišel Kamilo na Beogradskom džez festivalu

Svečano zatvaranje jubilarnog Beogradskog džez festivala biti na istom mestu na kome je festival i počeo 1971. godine: u Domu sindikata, 27. oktobra 2014.  Festival će biti zatvoren uz najvećeg pijanistu latino džeza, Mišel Kamila (Michel Camilo) i njegov Trio.

Od 24. do 27. oktobra publika će imati priliku da prati trideseti Beogradski džez festival , koji je koncipiran kao svojevrsna rekapitulacija važnih muzičkih tokova predstavljenih u proteklih deset godina od obnavljanja ove manifestacije.

Podsećamo vernu publiku Beogradskog džez festivala da su sve ulaznice za koncerte na prošlogodišnjem Festivalu bile rasprodate, te da na vreme obezbede ulaznice za ovogodišnji program. Na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže do srede 3. septembra još uvek je dostupan ograničen broj kompleta ulaznica za glavni program (najmanje 8 koncerata u 4 večeri), po izuzetno privilegovanoj ceni od 2900 dinara! Od 3.9. će nova cena kompleta ulaznica iznositi 3300 dinara.

Dominikanac Mišel Kamilo je najvirtuozniji pijanista na svetu, uključujući i klasičare. Tako atraktivno, brzo, žestoko i strastveno niko ne svira. U svojoj umetnosti Kamilo vešto spaja čisti džez i latinoameričku muziku. Njegovo gostovanje biće posebno atraktivno profesionalnim muzičarima, džezerima i klasičarima, zbog ekspresivnog pristupa instrumentu. Muzički događaj koji je Beograd dugo čekao!

Beogradski džez festival je već preko 40 godina ključna i nezaobilazna džez svetkovina za sve iskrene i posvećene ljubitelje ovog muzičkog pravca. Nema mnogo festivala u Evropi koji su stigli do tako značajnog jubileja kao što je trideseto izdanje, a Beograd ima upravo tu čast da ove godine proslavi dugovečnost jedne od svojih naprepoznatljivijih i najuspešnijih manifestacija.

Uskoro će biti objavljen kompletan program 30. BDžF i počinje prodaja pojedinačnih ulaznica.

*