Orlando

Madlenianum: Orlando prva premijera

Mjuzikl Rebeka otvorio je novu sezonu Opere i teatra Madlenianum u kojoj nas očekuju četiri premijere. Prva je zakazana već za 30. oktobar. U pitanju je Hendlova opera Oralndo, nastala u koprodukciji sa Novom beogradskom operom.

Odmah nakon opere, na Gledalištu velike scene 7. novembra premijerno će biti izvedena drama Miloš Crnjanski, u režiji Ivane Vujić, a u koprodukciji sa Bitef teatrom.

 Kao rezultat konkursa namenjenog mladim pozorišnim stvaraocima, 14. novembra na Maloj sceni je premijera drame Lolita, u režiji mlade rediteljke Jovane Tomić, koja je 1. oktobra primila nagradu Neda De Polo za prvo mesto za radio dramu na drugom programu Radio Beograda.

Naredna premijera je balet Krvava svadba – Bolero, koreografiju i režiju potpisuje Krunislav Simić, koreograf koji je 1999. godine u Madlenianumu postavio prvi balet “Orfej u podzemlju”.

 Direktorka drame MadlenianumaAna Radivojević Zdravković,koja je već postavila hit drame “Miris kiše na Balkanu”, “Doručak kod Tifanija”, kao i operu za decu “Čarobna frula” režiraće dramu Veliki Getsbi koju očekujemo u decembru 2015. godine. Naslovna uloga je poverena Ivanu Bosiljčiću, koji je ostvaruje zapažene uloge u našim mjuziklima “Rebeka” i “Jadnici”.

“Ujedno najavljujemo da će 3. i 4. novembra sa nama ponovo biti poznati francuski glumac Žan Mark Bar u drami “Krojecrova sonata”. U saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Srbije gostujemo sa monodramom “Ledeni svitac” 16. oktobra u Kulturnom centru Srbije u Parizu.” Madelnianum