Letnja škola roditeljstva

Dečji kulturni centar Beograd,Takovska 8, u subotu, 23. avgusta, od 10 do 16.30 časova, organizuje Letnju školu roditeljstva – za roditelje dece uzrasta od 6 do 14 godina, u saradnji sa Edukativnim centrom Finesa i Školom za roditelje. Ulaz je besplatan.

Škola je namenjena roditeljima koji imaju decu uzrasta od 6 do 14 godina. U Letnjoj školi za roditelje govoriće Branislav Maričić, direktor Edukativnog centra Finesa licencirani instruktor Buzan centra koji ima 20 godina iskustva rada sa decom i odraslima u oblasti ličnog i intelektualnog razvoja; Jelena Holcer, diplomirani pedagog, autor velikog broja knjiga iz oblasti roditeljstva i učenja i Vesna Krnjaić Mitrović, psiholog Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Predavači Škole za roditelje najpre će dati odgovor kako se na najbolji mogući način izboriti sa stresom koji donosi 1. septembar i polazak u školu, odnosno povratak u đačke klupe, zatim kako roditelji mogu da pomognu svojoj deci u procesu učenja, kako da ih nauče da razvijaju inteligenciju i svoje talente. Posebna pažnja biće posvećena načinu na koji treba podržavati decu u procesu školovanja, pozitivnim afirmacijama koje im treba intenzivirati, kao i negativnim koje bi trebalo izbaciti. Deca često u prvim godinama školovanja imaju problem sa samopouzdanjem i samopoštovanjem, što se lako rešava tehnikama komunikacije koje će roditeljima predstaviti Jelena Holcer. Kraj seminara obeležiće otvorena diskusija sa roditeljima, kako bi svi podelili svoja iskustva i zatražili savet.

Škola za roditelje je besplatna, ali je broj mesta ograničen, stoga je neophodno prijaviti svoje prisustvo na skola@finesa.edu.rs ili na 011/3445015, 064/6454856.