Screen Shot 2015 06 09 at 19.07.16

Kuća za dah

KUĆA ZA DAH je tribina kojom DAH Teatar želi da skrene pažnju na nedostatak prostora za rad i obezbedi trajno rešenje tog problema kako bi nastavio da razvija svoje raznovrsne aktivnosti i programe. Tribina će biti održana 15. juna u 19h u Kolarcu.

Biće prikazan i dokumentarni film o DAH Teatru, ”Pogled kroz trajanje”, Maje Mitić.  Izložba idejnog rešenja prostora, ”DAH International Collaborative Performing Arts Centre”, Nine Tice, kao i izložba fotografija, ”Kroz Beograd u DAH-u”, Une Škandro.

DAH Teatar je tokom 24 godine postojanja i kontinuiranog rada stekao značajnu nacionalnu i internacionalnu reputaciju i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja kod nas i u svetu.

U okviru programa govoriće: Prof. dr Milena Dragićević Šešić – redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti i šefica Katedre UNESKO-a  za kulturnu politiku i menadžment u kulturi, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Dimitrije Tadić – savetnik, koordinator za savremenu vizuelnu umetnost i multimedije, Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije i Dijana Milošević – suosnivačica i rediteljka DAH Teatra.

Centar za pozorišna istraživanja DAH, osnovan 1991. godine, je najstarija nezavisna profesionalna pozorišna kompanija u našoj zemlji, bazirana u Srbiji, a prisutna u celom svetu. Umetnici DAH Teatra koriste tehnike savremenog pozorišta da bi stvarali angažovanu umetnost sa namerom da utiču na pozitivan razvoj društva lokalno i globalno.

Da bi DAH Teatar nastavio dalji rad i razvoj svojih aktivnosti i još kvalitetnijeg programa neophodno je trajno rešenje prostora. Osim što bi se pomogao opstanak DAH Teatra, kao jedinstvene kulturne pojave u Srbiji, podržao bi se i veliki broj umetnika, profesionalaca u svim oblastima kulture i kulturnih industrija, studenata, mladih i dece, kao i volontera – ne samo iz Srbije, već i iz celog sveta.