001poster Kristalna noć 01 1

KRISTALNA NOĆ

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner
U petak, 9. novembra u 18 časova u okviru koncertne sezone „Muzički svodovi Beograda“ održaće se koncert – predstava “Kristalna noć“ u prostoru Muzeja banjičkog logora( Pavla Jurišića Šturma 33) smeštenog u autentičnom delu nekadašnjeg zloglasnog nacističkog zdanja.
 U saradnji sa Muzejem grada Beograda već četvrtu sezonu vodimo koncertnu sezonu “Muzički svodovi Beograda” u muzejima u sastavu Muzeja grada Beograda. Prošle godine smo, uz ogromno interesovanje obeležili godišnjicu Kristalne noći posebnim nameski kreiranim umetničkim programom u Muzeju banjičkog logora. Imajući na umu da je to prošle godine bilo jedino obeležavanje ovog istorijskog trenutka, interesovanje medija i publike je bilo toliko veliko da smo sa Muzejem dogovorili da postane tradicionalno, i da se održi i ove i narednih godina. Dodatno, ove godine je utoliko važnije pošto je, kao što znate ove godine tačno osamdeset godina od te kobne 1938. godine, a takođe nije najavljeno bilo gde da će biti obeleženo. Smatramo da je Kristalna noć jedno od prelomnih trenutaka istorije koje upućuje upravo na to da li neke stvari mogu ili ne mogu “proći”, i da je upravo zato bitno da obeležimo i pamtimo taj datum, kao okosnicu jednog perioda koji ne smemo reprizirati.
Izvođači: Nikola Štrbac
          Branko Žujković
          Ansambl Quintessenza
          Režija – Tadija Miletić
Program: D. Šostakovič : Klavirski kvintet
Koncert je besplatan, a broj posetilaca ograničen.
Obavezno prijavljivanje na: muzickisvodovi@kulturnielement.org
Kontakt: ‎+381 69 513 57 55
Kulturni element je umetničko udruženje osnovano 2011. godine u Beogradu i koje okuplja veliki broj mladih umetnika, glumaca, plesača i muzičara, vrhunskih profesionalca u svojim oblastima. Zajedno oni čine jednu od najeminintnijih umetničkih grupa, koja je do sada ostvarila na desetine projekata širom zemlje.