Summer3p dnevni program 6

Kreativni 12. Summer3p festival              

Na 12. Summer3p festivalu, koji će se održati od 17. do 20. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, pored odličnog muzičkog programa pripremljen je i bogat radioničarski program, uz performanse, izložbe i već tradicionalne raznovrsne sportske aktivnosti.

U petak 18. jula, od ponoći do 01h, biće održan „Mayzis&Bookwich dizajnerski fotoperformans“ kreiran specijalno za ovogodišnji za Summer3p od strane autora Emese Mayzis Tot i Branislava Bjorna Bookwicha. Inspirisan palićkim kupaćim kostimima s početka prošlog veka (Palić je zbog lekovitog dejstva termalne vode proglašen banjom daleke 1864. godine) i festivalskom modom između sportske elegancije i goa tehno stila, ovaj događaj biće kombinacija modne revije i umetničkog performansa. Fotografije sa ovog performansa biće korišćene za kasnije predstavljanje kolekcije.

Prvog i poslednjeg festivalskog dana, u četvrtak 17. jula od 22 do 02h i u nedelju 20. jula, od 23 do 01h, grafiti ekipa TNG ukrasiće festivalski prostor različitim tipovima grafita (dve tehnike: ”stencil art” – upotrebom šablona za crtanje i crtanje pixelima), a Tibor Liptak će u petak, 18. jula (23-02h), održati frizersku i šminkersku prezentaciju: Lude pletenice i Tutti-frutti šminka.

Organizatori Summer3p festivala su se trudili da i ove godine zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca organizujući brojne radionice: likovnu, ekološku, radionicu reciklaže, ali i različite sportske aktivnosti.