foto Jelena Jankovic 1

Kratka priča o Antihristu

 

Režija vodećeg regionalnog pozorišnog reditelja  – Andraša Urbana – u novoj glumačkoj postavi –  u Bitef teatru. Predstava Kratka priča o Antihristu, po motivima dela Vladimira Solovjeva Tri razgovora biće izvedena 5. aprila od 20h u Bitef teatru.

Koncept i režija: Andraš Urban

Dramaturškinja: Jelena Bogavac

Kompozitorka: Irena Popović

Igraju: Katarina Marković, Aniko Kiš, Borjanka Ljumović, Suzana Lukić i Danijela Daša Petković

Muzičari: Ivan Mirković, Nikola Dragović i Nemanja Aćimović

Nakon uspešne sezone i gostovanja predstave u Rijeci na  Festivalu malih scena; na Infant festivalu u Novom Sadu na kome je dobila Grand pri kao najbolja predstava ; na Desire festivalu u Subotici i u Ujvideki Sinhazu u Novom Sadu, predstava igra u novoj podeli.

Katarina Marković, Suzana Lukić, Borjanka Ljumović i Aniko Kiš, u saradnji sa muzičarima koji uživo izvode muziku u kompoziciji Irene Popović, novu verziju ove predstave odigraće premijerno na sceni Bitef teatra.

Komad je pozorišna studija nastala kroz radioničarski proces preispitivanja filosofske studije Vladimira Solovjeva – Kratka priča o antihristu – provokatinom spisu sa početka 20. veka.

Furiozni ritam i ples i vruća putena izvođenja uzbudljive poezije Jelene Bogavac, pod rediteljskom palicom Andraša Urbana, u novoj podeli i novim aranžmanima, najnovija su verzija pozorišnog preispitivanja o veri i slobodi, o duhovnoj pravdi i sekularnim zakonima, o moralnim i etičkim normama, o kvalitetu duhovnog loma savremenog čoveka.