fbpx

Konkurs za plakat 50 godina Doma omladine Beograda

Udruženje za tržišne komunikacije Srbije (UEPS) i Dom omladine Beograda pozivaju sve studente i učenike stručnih srednjih škola iz oblasti dizajna, primenjenih i likovnih umetnosti, kao i sve kreativne mlade ljude do 25 godina starosti da uzmu učešće na nagradnom konkursu za izradu plakata na temu “50 godina Doma omladine Beograda”.

Prilikom izrade plakata mogu se koristiti bilo koji grafički elementi, uključiti i tekstualni natpisi, slogani ili bilo koji elementi koji mogu doprineti vizualizaciji plakata. Konkurs je otvoren do 30. novembra 2013.

Poruka plakata: “50 godina Doma omladine Beograda”.

Neophodni elementi: Autori radova moraju da poštuju grafičke standarde date u grafičkoj knjizi standarda Doma omladine Beograda, koje mogu preuzeti na sajtu. Svi natpisi na plakatu moraju biti na ćiriličnom pismu ili u kombinaciji sa latiničnim pismom. Radove slati na mejl adresu: ueps@yubc.net.

 Dom omladine Beograda je kulturno-obrazovna institucija koja promoviše programe za mlade u oblasti savremene umetnosti i kulture. U svom spektru delatnosti Dom omladine kao kulturni centar pokriva sve umetničke discipline i forme: od vizuelnih umetnosti i novih medija, preko filma i pozorišta pa sve do muzike. Jednako važnu ulogu u programima ovog kulturnog centra imaju i obrazovno-debatni programi, koji su već decenijama zaštitni znak DOB-a. Osnovna načela i kriterijumi u kreiranju programa jesu inovativnost i aktuelnost.

Osnovan 1964. godine, smešten u samom centru grada, na nekoliko koraka od centralnog gradskog trga – Trga republike, Dom omladine je godinama kultno okupljalište mladih Beograda. Godišnje, kroz oko 1500 različitih programa, Dom omladine poseti više od pola miliona mladih. Delatnost ovog kulturnog centra se obavlja u šest sala (od kojih su pet multifunkcionalne), holovima, kao i u “depandansu” Magacin u ulici Kraljevića Marka, na preko 5000 m2: Velika sala, Sala Amerikana, Klub DOB, Galerija DOB, Tribinska sala na prvom spratu, Američki kutak, Holovi, Magacin u Kraljevića Marka 4 i 8.

More Stories
Film koji će vas naježiti premijerno na 48. FEST-u