BMM vizual e1442587062270

Konkurs! Najbolji muzički um

 

Organizacija „Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ raspisala je konkurs „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um), prvo takmičenje u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike.

Konkurs je namenjen motivisanim, talentovanim muzičarima, a nastao je sa ciljem da istraži šta kreiraju mladi autori, da ih poveže i ohrabri, pružajući im neophodnu edukaciju i platformu za dalje stvaranje i usavršavanje.

Konkurs je namenjen mladima iz celog sveta uzrasta od 16 do 27 godina i zamišljen je tako da obuhvati različite žanrove savremene muzike, a u tom pogledu je samo umetnički i izvođački nivo učesnika granica.

Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća će ocenjivati stručni žiri u sledećim kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija, najbolji bend.

Odabrani finalisti će nastupiti na završnom događaju koji će se održati krajem novembra u Beogradu, Srbija, na kome će dobiti priliku da se nadmeću pred žirijem, kolegama i javnošću.

Organizatori su pripremili vredne nagrade za najbolje učesnike, pa će tako najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobiti šansu da se stručno usavršavaju u okviru letnjeg programa koji organizuje vodeća svetska institucija za studije savremene muzike – „Berklee College of Music“ u Bostonu (petonedeljni program) i Valensiji (dvonedeljni program).

Druga nagrada je program „Musica Brasileira & Jazz“ prestižne obrazovne institucije „Conservatorio Souza Lima“ iz Sao Paola, koji će trajati nedelju dana, dok će trećeplasirani pohađati desetodnevni letnji kamp u Beogradu u okviru projekta Multiverzitet.

Svim dobitnicima nagrada biće pokriveni troškovi avionskog prevoza u oba pravca.

Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend – ceo album, drugoplasirani – EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.

Konkurs je otvoren do 4. oktobra 2015. a formular za prijavljivanje, kao i svi detalji u vezi sa takmičenjem se mogu pronaći na sajtu „Multikultivatora”, na sledećem linku: http://multikultivator.org.rs/multiverzitet/prijavi-se/

Takmičenje „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um) je deo projekta „Multiverzitet“, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku „Berklee College of Music” i drugih vrhunskih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta, članica „Berklee International Network” (BIN).

„Multiverzitet“ je injekcija motivacije, znanja i iskustva, kako za studente muzike i njihove profesore, tako i za profesionalce u oblasti muzičke industrije. Platforma je otvorena za sve koji su zainteresovani da prošire svoja znanja i steknu internacionalno iskustvo u oblasti muzike bez obzira na uzrast i formalno muzičko obrazovanje.