Nevena Pavlovic 2

Koncert Nevene Pavlović

U Domu omladine Beograd 23. januara, sa početkom u 20 časova, biće održan koncert klasične muzike „Beleške o ljubavi“, mlade operske umetnice Nevene Pavlović, koja živi i radi u Londonu.

Nevena Pavlović, (sopran) magistirala je muziku na čuvenoj Gildhol školi za dramu i muziku u Londonu (Guildhall School of Music and Drama) u klasi Rudolfa Pirnaja. Njeno bogato izvođačko isustvo sadrži različite stilove i repertoar od italijanske opere, preko francuskih, engleskih, ruskih pesama i nemačkog lida. Bavi se i edukativnim radom i oblikovanjem mladih talenata, u okviru ArtMus Akademije koju je osnovala u Londonu.

Povodom svog gosta na predstojećem koncertu Nevena kaže: „Ivan Petrović je moj kolega sa klase, široj publici poznat kao jedan od najuspešnijih takmičara Prvog glasa Srbije. Zajedeno smo studirali na Akademiji u Beogradu na osnovim studijama u klasi ruske profesorke Ljudmile Gors. Oboje smo imali bazu u ruskoj školi, a to znači veliku disciplinu u radu i veliku profesionalnost. To je nešto što sam ja ponela u Englesku. Da budem lojalna sebi, svojim emocijama, svojoj ekspresiji i umetnosti. Prednost Engleske je to što je sve dovedeno do perfekcije tehničkih detalja. Ali vidim da ni kulturni centar kao što je Dom omladine po tom pitanju ne zaostaje. Zaista moram da se zahvalim direktoru Marku Stojanoviću i celom timu koji radi na mom koncertu. Meni je uvek želja da mogu da istražim scenu i unesem malo pozorišne atmosfere i evo sada imamo probe sa Miljanom Glišićem, rediteljem.“

Dom omladine Beograda koncert Nevene Pavlović organizuje pod pokroviteljstvom Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u Vladi Republike Srbije, u okviru programa ART DIJASPORA posvećenog odabranim umetnicima iz Srbije koji su otišli u inostranstvo gde su pronašli svoje mesto u umetničkom svetu.

Ulaznice za koncert Nevene Pavlović su u prodaji na Blagajni EVENTIM u Domu omladine Beograda, po ceni od 300 dinara. U prodaji je i ograničen broj ulaznica za đake i studente (uz knjižicu/indeks) po ceni od 100 dinara (za mesta na balkonu).