Katarina Jovanovic

Koncert Kaldrma: Katarina Jovanović i Edin Karamazov

Ekskluzivna saradnja Katarine Jovanović i Edina Karamazova prvi put u Beogradu biće predstavljena publici koncertom Kaldrma u četvrtak, 25. aprila u 20h u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Cena ulaznice u parteru je 1000 dinara, a na balkonu 800 dinara.

U sirotinjskim četvrtima Madrida, u jevrejskim kvartovima, za mavarskim soframa, ali i u uličicama nekadašnjeg Londona se odvijaju naše priče.

„…Raznim kaldrmama Evrope hodaju naši ljubavnici, braća, sestre, majke… Lome se srca. Kradu se poljupci. Vodi se ljubav na otvorenom, po danu i noći. Niz kaldrmu liju kiše, pomešane sa suzama ostavljenih ljubavnika, sevaju noževi i teče jarko crvena krv. Na kaldrmi pevamo i sviramo. Rađamo se, patimo, sanjamo, umiremo. Sami…“

To su životi o kojima Katarina Jovanović i Edin Karamazov pevaju i sviraju. Pesme Daulanda (John Dowland), ljubavne pesme i uspavanke sefardskih Jevreja, „Tonadillas“ Enrike Granadosa (Enrique Granados) i „Sedam španskih narodnih pesama“ Manuela de Falje (Manuel de Falla) čine srž programa koje će ovo dvoje umetnika izvesti 25. aprila, na svom prvom koncertu u Domu omladine Beograda.

Katarina Jovanović i Edin Karamazov počeli su da sarađuju u Beogradu na Dunav festu 2011. godine i nastavili u Aleksandrovcu župskom na Kozart festivalu 2012. godine. Ovaj koncert je nastavak tih zvučnih i emotivnih istraživanja. Pripremajući snimanje prvog zajedničkog kompakt diska u Hrvatskoj pred kraj ove godine, Katarina i Edin ovaj koncert posvećuju ideji o večnoj ljubavi, patnji i nepredavanju.