testosteron e1418310945443

Komedija Testosteron u BDP-u

Iz novosadskog Pozorišta mladih, 14. decembra,  stiže na Scenu “Rade Marković”  komedija “Testosteron”, Andžej Saramonoviča, u režiji Radoja Čupića.

Ova komedija se bavi muško ženskim odnosima-radnja se odvija u kafani u kojoj se okupljaju sedmorica gnevnih muškaraca. Oni se vraćaju s neuspešnog venčanja, na kojem je mlada rekla “ne” i poljubila drugog muškarca.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Tema Testosterona je uvek zanimljiva,uvek aktuelna, ali i uvek smešna. O muško-ženskim odnosima ovaj put pričaju isključivo muškarci; žene se pominju samo u priči tih muškaraca. Tekst je “posrbljen”, ali se, zapravo nije menjalo ništa osim imena. 

Čupić je o ovoj duhovitoj igrariji na temu muško-ženskih odnosa zapisao: “Testosteron pravi od muškarca muškarce. Zato su oni nešto malo manje muževniji od žena, i nešto manje ženstveniji od žena. U svakom slučaju, ne pomaže im da se razumeju. Pojedini tvrde da su muškarci i žene dve polovine iste jabuke. Neki, opet, tvrde da je to monotono. Više su za voćnu salatu! Pa, kako promešate tako će vam i biti!