KOLARAC PROGRAM ZA DECU24

Kolarac: Muzički doživljaj za decu

Poslednji vikend u decembru, u Kolarčevoj zadužbini biće posvećen najmlađima i njihovim roditeljima. Novogodišnji muzički spektakl – Kako se sluša novogodišnji klovn koncert – muzički doživljaj za decu, ali i za odrasle. Pored ovog koncerta, tu je i program za bebe (do 3 godine), u saradnji sa Udruženjem Baby Artysh.

Klovn koncert, na muziku Andreasa Per Kelera, predstavlja svojevrsnu muzičku priču za decu, koja se bavi temom emocija. Četiri stava tonski oslikavaju četiri različite vrste osećanja. Klovn svojim pokretima, pantomimom i mimikom podražava muziku, provodi decu kroz emotivna stanja i stvara jedinstven muzički doživljaj.

Na koncertu nastupaju Kamerni orkestar sa dirigentom Nenadom Petkovićem, a u ulozi klovna pojaviće se Marko Stojanović.

Voditelj programa “Kako se sluša koncert” je Miloš Milovanović. Program je namenjen deci od 5 do 12 godina i njihovim roditeljima.

Cena ulaznice je 100 dinara, a koncert se održava u subotu 26.12. u 11 časova u Velikoj dvorani. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine (tel. 263 05 50 www.kolarac.rs).

Pored ovog koncerta, tu je i program za bebe (do 3 godine), u  saradnji sa Udruženjem Baby Artysh.

Interaktivni koncerti su zabavno-edukativnog karaktera. Repertoar obuhvata izabrana dela klasične muzike, popularnih melodija i dečjih pesmica, koja se izvode na različitim instrumentima (klavir, violina, klarinet, saksofon). Mališani će imati i priliku da se neposredno upoznaju sa instrumentima.

Programu će moći da prisustvuje najviše 25-oro dece. Deca treba da budu u pratnji odrasle osobe.

Učesnici u programu:

  • Mina Mladenović, violina
  • Bojana Dadić, violina
  • Aleksandar Popović, klarinet i saksofon
  • Nataša Kuzmanoski, klavir
  • Neda Aleksić, klavir

Ovaj program se održava u Muzičkoj galeriji, u sledećim terminima:

  • petak 25.12, u 16 i 17.30
  • subota 26.12, u 10, 11.30 i 13
  • nedelja 27.12, u 16.30 i 18

Cena ulaznica za ovaj program iznosi 500 dinara za bebu u pratnji jednog odraslog a 750 za dve bebe u pratnji jednog odraslog.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine (tel. 263 05 50 www.kolarac.rs).