1.DKCB 60 g x

Ko su heroji današnjoj deci?

 

Prvi nacionalni festival dečjeg video klipa „KIDIKEM” održaće se u subotu, 27. februara, u 12 časova, u Dečjem kulturnom centru Beogradu, Takovska 8, kada će biti prikazani dečji filmovi kratke forme na temu „MOJ HEROJ DANAS”. Ulaz je slobodan.

Nekada su dečji heroji bili Duško Dugouško, Patak Dača, Miki Maus, Mirko i Slavko, Brus Li… Danas u 21. veku deci je na raspolaganju velika količina medijskog sadržaja koju je moguće ispratiti pomoću digitalnih tehnologija. Zbog ove situacije Dečji kulturni centar Beograd je hteo da istraži ko su dečji heroji danas i da taj rezultat podeli sa javnošću javnom projekcijom izabranih kratkih filmova. Konkurs je bio otvoren za decu, uzrasta od 10 do 15 godina, koja su posredstvom medija filma izrazila svoje viđenje o današnjim herojima i iznela svoj stav o tome šta je herojstvo i ko za njih danas predstavlja osobu vrednu pažnje i poštovanja.

Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu.

Filmove ocenjuje stručni žiri, koji će nakon projekcije filmova, nagrađenima uručiti ZLATNI KADAR i nagradu TESLA TABLET i specijalne nagrade za najbolju režiju, glumu, originalni scenario, njabolju montažu i najbolju ideju. U obzir će biti uzet i broj pregleda filma na Jutjub kanalu DKCB od 27.2. do 13.3.2016. godine, nakon čega će autoru najgledanijeg video klipa biti uručena nagrada TESLA TELEFON.