Tropical Inn 2014 e1418917293480

Kalemegdan Summer Festival

Javno preduzeće “Beogradska tvrđava”, u 2015. godini organizovaće veliki festival elektronske muzike, pod nazivom „Kalemegdan Summer Festival“, koji će se tokom letnjih meseci održati u Beogradu.

Cilj ovog projekta jeste da se Kalemegdan, a samim tim i grad Beograd, predstavi kao potencijalna festivalska destinacija, na kojoj će se od 2015. pa narednih godina, održavati veliki festival elektronske muzike. Osim po kvalitetnoj muzici, gostovanju svetskih zvezda elektronske muzike, Festival će biti poseban i zbog svoje specifične lokacije (Beogradska tvrđava), na kojoj posetioci mogu uživati i u brojnim drugim kulturnim i zabavnim sadržajima.

Ostvarivanjem ovog projekta Srbija bi se, na međunarodnom festivalskom tržištu, pozicionirala sa još jednim festivalom, čije bi mesto održavanja bio glavni grad zemlje.

„Kalemegdan Summer Festival“ upotpuniće turističku ponudu Beograda i stvoriti sadržaj koji će privući mlade ljude iz raznih krajeva zemlje, ali i brojne posetioce iz regiona i ostalih delova Evrope i sveta.