BIGZ1 e1415016718562

Jugoslovenska arhitektura prošlost koja traje

Fotografska izložba Jugoslovenska arhitektura prošlost koja traje, autora Davida Pužada, biće otvorena večeras od 19h u UK Parobrod.

Posetioci će imati priliku da vide više od 25 fotografija posleratne jugoslovenske arhitekture koje je David Pužado fotografisao u Beogradu. Deo ovog projekta predstavljen je na ovogodišnjem Oktobarskom salonu pod nazivom “Dragulji iz naše prošlosti” i privukao je veliku pažnju posetilaca. Za ovu izložbu video rad je kreirao beogradski umetnik Danilo Stojić.

Serija fotografija prezentuje javne objekte izgrađene u Beogradu u posleratnom periodu za vreme vladavine Tita.

[su_box title=”David Pužado”]David Pužado (1972, Barselona, Španija) po profesiji je fotograf čija se dominantna interesovanja kreću u oblasti crno-bele fotografije, arhitekture, simetrije, ljudi, i čije radove odlikuje jednostavnost i minimalizam, tišina koju neguje oko slike. Od 2013. organizuje izložbe u beogradskoj kafe-knjižari Meduza, a od 2014. i u džez klubu Čekaonica (u bivšoj zgradi BIGZ-a), gde je do sada organizovao 13 grupnih izložbi na kojima su predstavljena prevashodno nova imena u svetu domaće i inostrane fotografije. Pužado je do sada imao tri samostalne izložbe u Barseloni i tri u Beogradu. Dobitnik je i nekoliko nagrada na međunarodnim fotografskim konkursima. Sada živi i radi u Beogradu.[/su_box]

Izložbu je realizovao tim internet magazina “Still in Belgrade” u saradnji sa kulturnim centrom UK Parobrod.