DSC0109c e1427808078297

JUBILEJ: Ljubavnik velikog stila

Jedna od najdugovečnijih komedija Zvezdara teatra Ljubavnik velikog stila po tekstu Reja Kunija 5. aprila slavi deset godina od prvog izvođenja.

Pored jubilarnog izvođenja 5.4. predstava će biti na repertoaru i 29. i 30.4.

Autorski tim predvođen rediteljem Vladimirom Lazićem čini i sjajna glumačka podela: Milan Kalinić, Katarina Žutić, Anastasia Mandić/Isidora Minić, Milorad Mandić, Srđan Ivanović i Igor Đorđević. Od premijere do kraja sezone 2012/2013. ulogu inspektora igrao je Janoš Tot.

Svesni da živimo u vremenu u kome je laž često „stvarnija“ i prihvatljivija od istine, svedoci smo da su normalna objašnjenja za očigledne obmane uzaludan napor u razumevanju „suštine života“. Ostaje nam smeh kao poslednja a možda i jedina odbrana od sumorne svakodnevnice.

Poštujući osnovna žanrovska određenja vodvilja, da slučajnost izaziva čitav niz neočekivanih preokreta, poduhvatili smo se „nezahvalnog” posla pronalaženja novih i neotkrivenih komičnih situacija u čemu je diskretna teatralnost sa primesama neverovatnog i apsurdnog bila nit koja neraskidivo vezuje nejasnu istinu i očiglednu laž. Rekao je o predstavi reditelj Vladimir Lazić.

Predstavu je do sada odgledalo više od 72.000 gledalaca u Beogradu, Beču, Torontu, Obrenovcu, Pančevu, Novom Sadu, Inđiji, Smederevu, Vranju, Čačku, Lazarevcu, Valjevu, Skoplju, Jagodini, Rumi…

Reditelj, predstava u celini i glumci dobili su brojne nagrade na pozorišnim festivalima i svečanostima:

  • Nagradu za skupnu igru na Festivalu Borini pozorišni dani u Vranju 2005. godine
  • Nagradu publike za najbolju predstavu na Festivalu Borini pozorišni dani u Vranju 2005. godine
  • Nagradu stručnog žirija Mija Aleksić za najbolju predstavu na Festivalu Dani komedije u Jagodini 2006. godine
  • Statuetu Jovanča Micić za najsmešniju predstavu po oceni publike na Festivalu Dani komedije u Jagodini 2006. godine
  • Nagradu Ćuran Vladimiru Laziću za režiju na Festivalu Dani komedije u Jagodini 2006. godine
  • Nagradu Večernjih novosti Katarini Žutić za najbolju mladu glumicu na Festivalu Dani komedije u Jagodini 2006. godine.