fbpx

JEDINSTVENI MUZIČKI SPEKTAKL ALANA PLATELA ZATVARA 52. BITEF

Pedeset drugo izdanje Bitefa biće svečano zatvoreno u subotu 22. septembra u Sava Centru, sa početkom u 20 časova, izvođenjem predstave Alana Platela Rekvijem za L.  Zbog velikog interesovanja publike za sve predstave ovogodišnjeg glavnog programa Bitefa, napominjemo da je, s obzirom na činjenicu da se predstava izvodi u velikoj sali Sava Centra, ostalo još ponešto karata za ovaj nesvakidašnji muzičko-scenski događaj.

 

Bazirajući se na Mocartovom Rekvijemu, kompozitor Fabricio Kasol i reditelj Alan Platel,  kreirali su nesvakidašnje muzičko-pozorišno delo. Ono predstavlja fantastičan spoj Mocartovog Rekvijema, afričke muzike i elemenata drugih muzičkih tradicija. Kasel ga opisuje kao jednu potpuno  novu pogrebnu ceremoniju, čija je muzika, kako izjavljuje Platel. postavila izazov za iznalaženjem adekvatnog scenskog odgovora. Čitava predstava, kao rezultat, sadrži intrigantne i emotivne elemente, a izvode je četrnaest muzičara iz raznih delova sveta.

Predstavu će posetiti i 150 učenika iz cele Srbije, za koje je Bitef, u saradnji sa kompanijom Deloitte, organizovao prevoz i besplatne karte. Na ovaj način Bitef festival nastavlja tradiciju pomaganja kulturnog razvoja mladih.

Pored brojnih visokih zvanica, svečanom zatvaranju 52. Bitef festivala, prisustvovaće i Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

Alan Platel / foto: Chris Van der Burgh

More Stories
Barcaffè espresso osvojio dve zlatne medalje na Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe u Milanu