Anisur Rahman Photo credit to Cato Lein

Između raja i Šengenske vize

Fondacija Hajnrih Bel i Udruženje Krokodil organizuju  razgovor Između raja i Šengenske vize u utorak, 14. jula od 20h u Galeriji Artget. Razgovor će voditi Vladimir Arsenijević. Teme razgovora su politički azil, pitanje migracija i globalne savremene mobilnosti uopšte.

Učestvuju: Anisur Rahman, pisac iz Bangladeša s političkim azilom u Švedskoj i Robert Kozma, koordinator programa Grupe 484.

Anisur Rahman je pisac iz Bangladeša, koji već nekoliko godina živi u Švedskoj. U tu zemlju stigao je na konferenciju 2008. godine, i tamo i ostao jer je dobio pretnje smrću zbog svojih sekularističkih stavova i kritike društva. Politički azil je dobio nakon dve godine. Aktivno učestvuje u društvenom i književnom životu kako Švedske, tako i Bangladeša.

Rahman (1978) je pesnik, dramski pisac, romanopisac, esejista, novinar, književni kritičar i prevodilac. Član je Švedskog udruženja pisaca i počasni član Švedskog PEN centra. Programski je urednik Švedskog književnog centra u Upsali (www.litteraturcentrum.se).